Χανιά Καλοκαίρι 2019 08/05/2019
Η Κρήτη είναι μια μαγευτική ταπετσαρία υπέροχων παραλιών, αρχαίων θησαυρών και τοπίων που περιλαμβάνουν ζωντανές πόλεις και ονειρεμένα χωριά, όπου οι ντόπιοι μοιράζονται τις παραδόσεις τους, την υπέροχη κουζίνα και το γενναιόδωρο πνεύμα.

 

Μια από τις πιο γνωστές περιοχές, τα Χανιά είναι η πιο υποβλητική πόλη της Κρήτης, με την όμορφη βενετσιάνικη συνοικία, που διασχίζεται από στενούς δρόμους και καταλήγει σε ένα μαγευτικό λιμάνι. Τα ερείπια της βενετσιάνικης και τουρκικής αρχιτεκτονικής αφθονούν, με τα παλιά αρχοντικά να μετατρέπονται τώρα σε εστιατόρια με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα όπως και boutique ξενοδοχεία.

 


Αν και όλη αυτή η ομορφιά σημαίνει ότι η παλιά πόλη κατακλύζεται από τουρίστες το καλοκαίρι, δεν παύει να είναι ακόμα ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε. Το βενετσιάνικο λιμάνι είναι εξαιρετικό για μια βόλτα, για καφέ ή και ένα κοκτέιλ. Χάρη σε ένα ενεργό σύγχρονο κέντρο, διατηρεί τη γοητεία του χειμώνα – καλοκαίρι . Τα διάφορα μαγαζιά στα στενά των Χανίων αφιερωμένα στα δερμάτινα προϊόντα παρέχουν ποιοτικές αγορές, με ένα πλήθος δημιουργικών εστιατορίων, θα φάτε πολύ καλά εδώ…


Ο φάρος στο στόμιο του Ενετικού Λιμανιού είναι ένα από τα ορόσημα των Χανίων, οπού ξεχειλίζει το ηλιοβασίλεμα και στη συνέχεια φωτίζει μετά το σκοτάδι. Ο πέτρινος πύργος ανεβαίνει 21 μ. Πάνω από μια πέτρινη βάση και χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τους Βενετούς, παρόλο που υπέστη διάφορες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Είναι μια ωραία βόλτα εδώ με φωτογενείς απόψεις της προκυμαίας.


Υπάρχουν λίγα μέρη όπου η ιστορική γοητεία και η μεγαλοπρέπεια των Χανίων είναι πιο ξεκάθαρα από ό, τι στο παλιό ενετικό λιμάνι. Είναι υπενδεδυμένα με παστέλ χρώματα κτίρια που σχηματίζουν ένα λαβύρινθο που οδηγούν σε καταστήματα και ταβέρνες. Η ανατολική πλευρά κυριαρχείται από το θολωτό Τζαμί του Kioutsouk Hasan, πλέον ένα εκθεσιακό χώρο, ενώ λίγα βήματα πιο ανατολικά, το εντυπωσιακά ανακαινισμένο Μεγάλο Αρσενάλι στεγάζει το Κέντρο Μεσογειακής Αρχιτεκτονικής.