Αξέχαστο Πάσχα στη Κεφαλονιά 16/12/2014
Μεγάλο Σάββατο

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, η πρώτη Ανάσταση γιορτάζεται με ιδιαίτερο… θόρυβο αφού τα τελευταία χρόνια, αναβιώνει το επτανησιακό έθιμο του σπασίματος της στάμνας: οι ντόπιοι σπάνε πήλινα αγγεία ή κάνουν με όποιο πιθανό τρόπο μπορούν θόρυβο, προκειμένου να διώξουν το κακό του θανάτου. Το ίδιο βράδυ, στην Ανάσταση, το νησί  κυριολεκτικά δονείται από τις εκρήξεις των βεγγαλικών  που χρωματίζουν τον ουρανό της Κεφαλονιάς.

Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα, έπειτα από το παραδοσιακό Πασχαλινό τραπέζι, γιορτάζουν το έθιμο της «χορευτικής Αγάπης», έναν χορό που γίνεται αμέσως μετά την απογευματινή λειτουργία της Αγάπης. Ιερείς, ψάλτες, ντόπιοι και επισκέπτες του νησιού μας γίνονται ένα, τραγουδώντας και χορεύοντας για την Αναστάσιμη χαρά!   Η Κυριακή του Πάσχα, όπως και σε κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας γιορτάζεται με σουβλιστό αρνί, τσούγκρισμα αυγών και χαρούμενη διάθεση που κρατά ως αργά το απόγευμα ή και το βράδυ.

Η επόμενη εβδομάδα του Πάσχα στην Κεφαλονιά, ονομάζεται Νιά ή Νέα εβδομάδα για να σημάνει τη νέα αρχή μετά την Ανάσταση του Κυρίου.  Η Κεφαλονιά, όντας ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, ντύνεται γιορτινά και γεμίζει μυρωδιές και έθιμα που μαγεύουν τους επισκέπτες της έτσι ώστε  το Πάσχα στην Κεφαλονιά να αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.