Σαντορίνη Ρομαντικά Μέρη 11/05/2019
Η Σαντορίνη είναι ένα πολύ ρομαντικό νησί ανεξάρτητα σε ποιό σημείο της βρίσκεστε. Έχοντας εξερευνήσει ολόκληρο το νησί, πιστεύουμε ότι μπορούμε να μοιραστούμε τα αγαπημένα μας σημεία με όλους σας.


Ακρωτήρι

Το Ακρωτήρι είναι μια από τις πιο υποτιμημένες περιοχές του νησιού της Σαντορίνης. Η Οία και τα Φηρά είναι πιο συνηθισμένοι προορισμοί για τους ταξιδιώτες, αλλά αγαπήσαμε απολύτως το Ακρωτήρι!

 

Είναι τοποθετημένο στο νότιο άκρο του νησιού, έτσι ώστε να έχετε απίστευτη θέα στο ηφαίστειο και σε ολόκληρη τη δυτική ακτή της Σαντορίνης. Οι ντόπιοι είναι απίστευτα φιλικοί.

 

Δείτε το Ακρωτήρι, ενώ είστε εδώ για μια φοβερή, ρομαντική εμπειρία!


Οια ηλιοβασιλεμα

Όταν βλέπετε εικόνες της Σαντορίνης, υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα να συλληφθούν στην Οία. Η Οία είναι η πιο διάσημη πόλη του νησιού και είναι γνωστή για τα πανέμορφα κτίρια της, την απίστευτη πανοραμική θέα, το νόστιμο ελληνικό φαγητό και φυσικά το περίφημο ηλιοβασίλεμα της.

Το περίφημο ηλιοβασίλεμα της Οίας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολυπόθητα μέρη της Σαντορίνης. Βγείτε στην άκρη της Οίας και απολαύστε ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα με τον σύντροφό σας.

Φιλική Συμβουλή: Φτάστε εκεί νωρίς! Γεμίζει από κόσμο όταν κοντεύει το ηλιοβασίλεμα.

Υπάρχουν πολλά σημεία που θα βρείτε στο βορειότερο κομμάτι της Οίας που σας δίνουν μια υπέροχη θέα για το ηλιοβασίλεμα.

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα σημείο για εσάς, απλά κοιτάξτε γύρω σας και εάν βρίσκεστε ανάμεσα στο πλήθος τότε θα είστε στο σωστό μέρος.

Στη συνέχεια, περιπλανηθείτε και βρείτε έναν πιο ιδιωτικό χώρο για εσάς και τον σύντροφό σας για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα.


Κόκκινη Παραλία

Έχετε δει ποτέ μια παραλία με κόκκινη άμμο; Η περίφημη παραλία της Κόκκινης Άμμου στη Σαντορίνης θα σας συναρπάσει και σίγουρα θα φτιάξει τη διάθεση σας αλλά και του συντρόφου σας. Ο τεράστιος κόκκινος βράχος και η κόκκινη άμμος δεν μοιάζει σίγουρα με τίποτα από ότι έχετε δει ως τώρα και το νερό… είναι πανέμορφο!

 

Η βόλτα σας στη Κόκκινη Παραλία θα κάνει την εμπειρία σας στο νησί σαν ένα όνειρο.

Μπορείτε να απολαύσετε αυτήν την θέα και ίσως να έχετε ένα γρήγορο πικνίκ εδώ ή μπορείτε να κατεβείτε λίγο πιο κάτω με τον σύντροφό σας και να απολαύσετε μια από τις πιο μοναδικές παραλίες στον κόσμο.


Ημεροβίγλι

Όπως και το Ακρωτήρι, το Ημεροβίγλι είναι λίγο υποτιμημένο. Η πόλη είναι ένας τέλειος προορισμός για να δεις το ηλιοβασίλεμα, αλλά οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την περιοχή για να το ξέρουν αυτό. Περπατήστε στην πόλη και βρείτε μια όμορφη ταράτσα ή ένα ψηλό μέρος για μια εκπληκτική θέα στην Καλντέρα.

 

Η τοπική ατμόσφαιρα εδώ είναι φοβερή και η έλλειψη πλήθους κάνει το ρομαντισμό πολύ ισχυρότερο.


Μονοπάτι πεζοπορίας

Η πεζοπορία δεν είναι για όλους, αλλά εάν είστε οπαδός της, θα αγαπήσετε το μονοπάτι ανάμεσα στα Φηρά και την Οία. Το μονοπάτι αυτό περιβάλλει τη δυτική ακτή της Σαντορίνης, περνάει από το Ημεροβίγλι και προσφέρει στους πεζοπόρους μερικές από τις καλύτερες απόψεις του νησιού.

Κατά αυτόν το τρόπο, θα νιώσετε μια ηρεμία.

Ανάλογα με το ρυθμό σας (και φυσικά πόσο συχνά σταματάτε να φωτογραφίζετε και να παρατηρείτε την θέα), θα μπορούσατε να υπολογίζετε περίπου 2-3 ώρες για την πεζοπορία.